ARAMA
0
KATEGORİ















FİYAT





TÜRKÇE

KURUMSAL

ÜRETİMDEN
MÜŞTERİLERİMİZE

Koska’nın geçmişi 1900’lü yılların başına Denizli’de Hacı Emin Bey’in faaliyet gösterdiği helvacı dükkanına kadar uzanıyor. Denizli doğumlu Adil Efendi Askerliğini yaptıktan sonra Manisa’nın Kula ilçesinde Şekerci Adil olarak dükkânını açmıştır. Aynı ilçede evlenmiş ve 1930 yılında İstanbul’a göçen Adil Efendi Laleli, Beyazıt arasındaki o zamanki ismi “KOSKA” olan semtte şimdi üniversite kütüphanesi olan “SİMKEŞHANEİ-HÜMAYUN” denilen ve Osmanlı ordusuna altın, sim işlemeler yapılan büyük bir külliyenin altında küçük bir dükkânı İcari Meslek amacı ile tutarak helvacılık ve şekercilik yapmaya başlamıştır.

Hacı Adil Efendi Türkiye’nin sıkıntılı harp senelerinde karneye bağlanan şeker, un gibi Sair hammadde yokluklarında bile dükkânını kapatmamış faaliyetini sürdürmüştür. Ülkenin en kötü günlerinde bile ithal şeker yokluğu onun bu çalışmasını engelleyememiştir. Günlük piyasa koşullarında mevcut küçük üreticiler dükkânlarını kapatır Anadolu’ya göçerken Hacı Adil Efendi yerli ürün olan fındıkla kuru üzümü kıyma makinelerinde ezip nefis ve doğal olarak, helva ihtiyacını giderecek şekilde üretmiş ve o günkü ismi ile KOSKA HELVACISI olarak İstanbul’da ün yapmıştır. Şu an şirketi III. Kuşak yöneticisi olarak A.Mahir Dindar, IV. Kuşak yöneticisi olarak oğulları Fazıl Dindar ve A.Adil Dindar yönetmektedir.

Bir asrı aşkın süredir faaliyetlerinde her zaman kendini yenilemeyi amaç edinmiş ve teknolojinin getirdiği her türlü yeniliği de bu amaç dahilinde sisteme dahil etmiştir. Ancak üretimimizde modern ve teknolojik yöntemleri kullanmakla beraber geçmişi yaşatmak adına geleneksel yöntemlerden de vazgeçmedik. Bu anlamda birlikte çalıştığımız ustalarımızın engin deneyimleri ile birlikte geleneksel damak tadının korunması ve günümüze taşınması için teknolojinin sunduğu son imkânlar harmanlanarak bu lezzet yolculuğu günümüze kadar uzanmaktadır. Bu sektörde lider olmamızın sebebine gelince, sürekli yeniliği ön planda tutarak, geleneği geleceğe kaliteden ödün vermeden taşımak, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutaraktan hijyenik üretim ortamında ürettiğimiz ürünleri, üretimin her aşamasında bir sonraki aşamayı müşteri olarak görerek mükemmel ürün çeşitliliği anlayışını benimseyerek bizi bir asırlık bir şirket olmaya yöneltmektir. Bizce bizi özel yapan şey budur. Ayrıca firmamız kalite ve gıda güvenliğini ön planda tuttuğu için ISO 9001:2008, ISO 22000, HACCP, GMP, GHP, BRC, Best Company, Helal ve OHSAS 18001 belgelerine sahiptir.

KOSKA HELVACISI