ARAMA
0
FİYAT





TÜRKÇE

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tahin neden ve nasıl yapılmaktadır ?
Tahin ,susam tohumlarının tekniğe uygun olarak kabukları ayrıldıkdan ve fırında kurutulup kavrulduktan sonra değirmende ezilmesi il elde olunan bir gıda maddesidir.
 
Tahinin zamanla yağı bırakmasının sebebi nedir ve bu şekilde satılabilir mi ?
Tahinin zamanla yağını bırakması gayet normaldir. Bu olay tahinin katkısız ve doğal olduğunun göstergesidir. Bu şekilde satılmasında hiçbir sakınca yoktur. Afiyetle yiyebilirsiniz..
 
Tahin yanlızca pekmez ile mi karıştırılabilir ?
Tahinin vazgeçilmez partneri pekmezdir. Fakat bunun yanında tahini pekmez yerine aynı oranda bal ile karıştırdığınızda daha değişik bir lezzet elde edebilirsiniz.
İyi bir Tahinin özellikleri nelerdir ?
İyi bir Tahini anlamak için kıvamına, kokusuna ve tadına bakılmalıdır. Kıvamı su gibi olmamalı, küf kokmamalı ve acımsı bir tat bırakmamalıdır.
Üzüm Pekmezinin faydaları nelerdir ?
• Vücuttaki kan oranının artmasına yarıdmcı olur.
• Enerji verir
• İştah açar
• Hamilelikte ve bebek gelişiminde çok faydalıdır
• Mideyi,bağırsakları,böbrekleri kuvvetlendirir,
• Damar sertliğine iyi gelir
• Kan dolaşımını rahatlatır.
Dut pekmezinin faydaları nelerdir ?
• Kan eksikliği görülen hastalara çok büyük fayda sağlar
• Mide hastalıklarında özellikle,ülser hastalığına iyi gelir
• Astım ve Bronşit hastalıklarında faydalıdır,
• Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir
• Bebeklerin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur,
• Çocuklarda sıklıkla rastlanan "pamukçukta" yaygın olarak kullanılır
Reçellerin renkleri bazen açık bazen koyu oluyor bunun sebebi nedir ?
Meyvelerin cinsleri ile ilgili bir görüntüdür. Ancak reçellerimizin hiçbirinde maya kullanılmaz.
İyi bir bal nasıl anlaşılır ve özellikleri nelerdir ?
Bal çok hile kaldırabilen bir üründür. Günümüzde sahte ballarla ilgili haberleri duyuyoruz. Normal bir tüketicinin sahte bal ile hakiki balı ayırt etmesi zordur. Ancak laboratuvar ortamında inceleme sonucunda ortaya çıkar. Bizim siz değerli müşterilerimize tavsiyemiz bildiğiniz ve güvendiğiniz firmaların ürünlerini alınız. Bu tavsiyemiz tükettiğiniz bütün ürünler için geçerlidir.
İyi bir lokumun özelliği nasıldır ve nasıl anlaşılır ?
Lokum yumuşak ve güzel görünümlü olmalıdır. Yerken gırtlağı yakmamalı, sünger gibi çekilince tekrar eski halini almalıdır.
Çifte kavrulmuş duple fıstıklı lokum ne demek ? Diğer lokumlardan farkı nedir ?
Çifte Kavrulmuş Lokum; Lokumun daha pişkin ve daha fazla fıstık ilavesiyle yapılır. Diğer lokumlardan farkı, daha küçük olmasıdır.